Aloë Vera voor een gezonde stofwisseling

Stofwisseling en aloë vera: klinkt als onderwerp misschien wat stoffig en stekelig…?

Ik kan er niets aan doen, maar sinds ik kennis heb gemaakt met de Aloë Vera en haar wonderlijke krachten, ben ik halsoverkop verliefd geraakt op dit ‘Geschenk van Venus’. Natuurlijk had ik er wel eens over gehoord, maar verder wist ik er niet meer van dan de meeste mensen, namelijk:

  • Het groeit in warme landenstofwisseling
  • Het schijnt goed voor je te zijn
  • Het zit vaak in crèmes
  • Het smaakt smerig

En daar hield mijn kennis op. Herkenbaar…?

Ik raakte geïntrigeerd door deze wonderplant. De Aloë is niet echt een schoonheid. Het doet me denken aan de sisalplanten in mijn geboorteland, Tanzania. Stekelig en – tja, een beetje saai. Naarmate ik er meer over leerde ging ik toch anders naar mijn eigen Aloë Vera babyplantjes kijken.

Inhoudsopgave

Géén cactus!

Alhoewel de Aloë Vera lijkt op een cactus, behoort hij tot de familie van de lelie-achtigen. Verrassend genoeg is de aloë familie van de ui en knoflook en mag derhalve beschouwd worden als een heilzaam voedingsmiddel. De aloë houdt niet van een koud en vochtig klimaat. Het is een z.g. succulent, een vetplant. De plant heeft zich aangepast om in warme, droge gebieden te wonen door z’n water vast te houden en te beschermen met een leerachtige huid.

Dankzij moderne wetenschappelijke onderzoeksmethoden weten wij vandaag hoe en waarom deze plant zo interessant is. De Aloë bevat talrijke werkzame stoffen, waaronder enzymen, minerale stoffen, essentiële vetzuren en aminozuren. Én een stof met de interessante naam ‘mucopolysacharide’. Dit stofje is een heel belangrijk bestanddeel van ons bindweefsel, een zeer onderschat maar belangrijk onderdeel van o.a. onze stofwisseling.

Wat IS stofwisseling?

Wikipedia zegt hierover het volgende:

Stofwisseling of metabolisme (uit het Grieks: μεταβολισμός “metabolismos” = verandering of omzetting) is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in de cellen van organismen. Enzymen spelen bij deze omzettingen een centrale rol. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de opbouw van stoffen onder gebruik van energie (anabolisme) en de afbraak van biomoleculen, waarbij energie vrijkomt (katabolisme).’

Stofwisseling is wat anders dan spijsvertering.

Stofwisseling (of metabolisme) vindt non-stop plaats, ook in de slaap. Spijsvertering is een onderdeel van onze stofwisseling en vindt na de maaltijd plaats . Onze spijsvertering verwerkt onze voeding tot voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen worden weer omgevormd tot andere stoffen, waarbij de stoffen van karakter wisselen: stofwisseling.

Trage of snelle stofwisseling

Mensen met een trage stofwisseling hebben het eerder koud, kunnen zich wat traag voelen, komen sneller aan en gaan minder vaak naar de wc.

Mensen met een snelle stofwisseling hebben een regelmatige ontlasting (minimaal een keer per dag), voelen zich actiever en hebben vaker een hongergevoel. Zelfs als ze regelmatiger eten, blijven ze slank.

Waar vindt stofwisseling plaats?

Stofwisseling vindt plaats in de cellen en organismen.

Bindweefsel is een soort nattig ‘mortel’, dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt.  Helaas wordt hier weinig aandacht aan geschonken, terwijl het zorgt het voor ondersteuning, bescherming, isolatie én transport van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Ooit nagedacht over hoe de stofjes uit de bloedbanen in je organen komt?

Dit is een waar wonder: de voedingsstoffen en het zuurstof gaan via microscopisch kleine ‘poriën’ in de haarvaten via het bindweefsel precies daarheen waar ze nodig zijn. Een onvoorstelbare intelligentie van de natuur die ons verstand te boven gaat.

Het bindweefsel is dus een belangrijk transportgebied. Want ook de afvalstoffen uit de stofwisseling moeten door dit bindweefsel weer hun weg vinden om weer afgevoerd te worden.

Als het bindweefsel vervuild raakt door overtollige afvalstoffen in ons lichaam, wordt het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de bloedvaten verstoord.  Omdat ook de afvalstoffen niet goed meer afgevoerd kunnen worden hopen ze zich op in het bindweefsel.

Stofwisselingsziektes

Vanuit de bloedbaan komen zuurstof en voedingsstoffen via het bindweefsel in de cellen en via het bindweefsel worden ook afvalstoffen afgevoerd naar de bloedbaan. Wanneer het lichaam ‘vervuild’ raakt door een ongezonde leefwijze, ontstaan ontstekingen in het lichaam. De wanden van bloedvaten worden dikker als ze ontstoken zijn. Voor de allerkleinste haarvaatjes is dit funest, want de wanden worden te nauw voor de bloedcellen, die er in gezonde toestand nét doorheen passen.

Gevolg: een stagnatie in de doorbloeding. Voedingstoffen en zuurstof komen niet meer in de cellen, en de afvalstoffen vanuit de cellen ook niet in de bloedbaan. Dit hoopt zich allemaal op in… jawel, het bindweefsel! De afvalstoffen, zuren en vet die hierin blijven hangen verhinderen een gezonde stofwisseling. We raken dan letterlijk ‘verstopt’ en verzuurd, met als gevolg: allerlei stofwisselings-aandoeningen zoals diabetes type 2, Alzheimer, Crohn en reuma.

Stofwisseling stimuleren met Aloë Vera

De Aloë Vera Barbadensis Miller is een natuurlijke stofwisselingsactivator.
Binnenin de stekelige bladeren van deze wonderplant die in warme gebieden gedijt, bevindt zich een doorzichtige ‘gel’ met meer dan 200 werkzame stoffen.

Het is zinvoller om de stofwisseling gezond te maken dan de symptomen van een vervuild lichaam te onderdrukken. Als het bindweefsel vervuild is, moet dit schoongemaakt worden. De stofwisseling stimuleren met Aloë Vera is een natuurlijke, lichaamseigen en veilige methode. Chemische middelen vervuilen alleen maar méér.

Werking Aloë Vera

De kracht van de Aloë Vera zit ‘m in de meer dan 200 werkzame stoffen in de plant.
Ik spreek vaak over de ‘Vier O’s’, want de aloë:

  • Ontgift: bindt zware metalen en schadelijke stoffen
  • Ontslakt: verbetert de afvoer van afvalstoffen
  • Ontvet: verbetert het bloedvetten-gehalte
  • Ontzuurt: verbetert het zuur-base evenwicht in het lichaam

Wat is de werking van al de Aloë Vera?

  • pijnstillend, ontstekingsremmend en antibacterieel
  • verbetert stofwisseling en spijsvertering
  • natuurlijk reinigingsmiddel
  • antiseptisch
  • bloedvat verstevigend
  • immuunsysteem versterkend
  • ontstekingsremmend
  • pijnverlichtend en wondhelend
  • kalmeert de zenuwen
  • verstevigt de celwanden
  • geeft door dit alles meer energie!

Ik kan nog even doorgaan met mijn lofzang op de Aloë Vera. Je bent vast wel eens een Aloë Vera drank tegengekomen, want je ziet ze steeds meer.  Geen wonder, want  de populariteit van de geconcentreerde aloë vera drank zit ‘m in de enorme effectiviteit. Bij regelmatige (dagelijkse) inname wordt de positieve werking binnen een paar weken merkbaar.

Veel  klachten verdwijnen na ca. drie maanden gebruik van hoogwaardige aloë drinking gels. Tot en met diabetes type II, huidklachten als psoriasis en eczeem, darmklachten, hart- en vaatklachten en meer.

Let op bij het kiezen van een goed product. Kijk op de ingrediëntenlijst: als daar niet als eerste staat: aloë vera gel, niet kopen! Je hebt dan te maken met een inferieur product met meer ballaststoffen dan aloë vera. Meestal betaal je dan veel te veel voor een waterig drankje met hooguit een paar procent aloë vera.

stofwisseling
De hoogwaardige aloë vera drinking gels die ik in mijn praktijk voer komen van het Duitse bedrijf LR Health & Beauty. Ze bevatten:

  • minstens 80% zuivere aloë vera GEL (geen concentraat of sap)
  • Geen aloïne
  • bloemenhoning – bioactieve substantie die met aloë vera reageert, waardoor geen honingmolecuul meer te vinden is. Dus ook voor diabetici mogelijk!
  • Fresenius kwaliteitszegel voor gecontroleerde biologische bouw (Mexico), oogst en verwerking, zonder aloïne
  • IASC-kwaliteitszegel (International Aloe Science Council)

Enne… deze drinking gels, die de meeste kwaliteitszegels dragen van alle merken in Europa (ik ga ten slotte voor het allerbeste) zijn nog lekker ook!

Meer weten? Bel 06 10 229 859 of stuur een mail naar info@maridadi.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.