Dietoksen…?

Detoxen is in – het is weer voorjaar!
Veel mensen willen wel, maar weten niet hoe. En eigenlijk ook niet precies waarom…

Detoxen is in

Je hoort het overal: detoxen. Het wordt in verband gebracht met voorjaarsvermoeidheid en afvallen. Hoe zit dat dan?

Om te beginnen: detoxen betekent ontgiften.

Wie niet gezond leeft (lees: weinig beweegt, van alles in het lijf stopt, onbevredigende gedachten denkt, met daaraan gekoppeld gedrag) verzuurt langzaam, letterlijk én figuurlijk.

De stofwisseling verloopt steeds trager omdat het lichaam ‘verstopt’ raakt. Een verstopte wasbak veroorzaakt stilstaand water en we weten allemaal: stilstaand water gaat stinken. Zo werkt het ook in ons lichaam; wanneer onze stofwisseling verstoord raakt is er een hiaat in de aan- en afvoer van voedingsstoffen en zuurstof van het bloed náár de cellen, en de afvoer van afvalstoffen van de cellen naar het bloed loopt ook al niet lekker.

Met als gevolg: ons bindweefsel raakt vertroebeld, verstopt, afvalstoffen gaan zich in het lichaamsvet ophopen en wij gaan ons steeds minder vitaal, gelukkig en gezond voelen.

Lijnen hoeft niet

Ga liever ontgiften. Dan komt dat afvallen vanzelf wel.
Leg de focus eens op hoe je je wilt vóelen.

Wie schoon is van binnen zit vol heerlijke, positieve energie! Je slaapt beter,  je geest is helderder, je voelt je beter, én … je valt ‘vanzelf’ op een gezonde manier af!

Wie geen overgewicht heeft kan tóch vervuild zijn. Je wilt niet weten wat sommige mensen aan gewicht in vuil in de darmen meetorsen. Dat slurpt ook energie!

Het voelende brein

Bijna alle diëtisten en sportscholen vergeten één cruciaal punt: schone darmen in een schoon lichaam gaat vóór alles! In principe is elke aandoening die we hebben, behalve als iets echt ‘kapot’ is,  een stofwisselingsprobleem. Zomaar drastisch diëten of sporten geeft je lichaam verkeerde signalen en je kunt enerzijds tekorten oplopen en anderzijds gaat het lichaam juist zaken vasthouden.

Er is een directe link tussen de darmen en het brein. De Nervus Vagus is een belangrijke hersenzenuw die het zenuwstelsel verbindt met het spijsverteringsstelsel. Stress en andere emoties zullen via deze zenuw heel snel doorgegeven worden naar het spijsverteringsstelsel en deze daardoor beïnvloeden. Het interessante is nu dat onderzoek uitwijst dat 90% van de communicatie van de darmen richting hersenen verloopt, dus de andere kant op!! Het besef ontstaat dat de darmen een soort ’tweede brein’ zijn. Ongezonde darmen veroorzaken een ongezonde geest en dus een ongezond lichaam. Alles is met alles verbonden…

Gezonde schoonmaak

Een aantal zaken in je levensstijl toepassen zoals gezonder eten met minder koolhydraten, suikers en vetten, meer bewegen en je darmen reinigen zullen je van binnen schoonmaken, met als gevolg: meer vitaliteit en vreugde én minder lichaamsvet!

Detoxen betekent niet per sé een week lusteloos en slap thuis hangen, levend op water en sapjes. Een andere, duurzame manier is om een gezonde schoonmaak te houden en jezelf gezondere gewoonten aan te leren:

  • Begin elke dag met een paar glazen lauw water, eventueel aangevuld met een paar druppels verse citroensap (ontzurend).
  • Neem 3 keer per dag vóór de maaltijd een borrelglas hoogwaardige Aloë Vera drinking gel.
  • Eet niets wat in pakjes of zakjes zit, of wat kant-en-klaar is. Eet alles vers.
  • Help je lichaam met ontslakken/ontgiften. Gebruik een goede mineralenmix om je lichaam meer ‘basisch’ te maken (ofwel: ontzuren).
  • Gebruik ondersteunende voedingssupplementen.

Je zult misschien de eerste tijd wat diarree krijgen. Gefeliciteerd!
Je lichaam is gretig afval aan het afvoeren! Daarna zul je je al spoedig energieker voelen, blijer, en tien tegen één dat je dan vanzélf afvalt.

Hoe logisch wil je het hebben…? detoxen

Misschien heb je wat aan deze cursus Clean Start 21 Dagen Detox, wat een goede opstart is naar een gezondere natuurlijke levensstijl. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.