Energie is een plant horen zingen

Eergisteren heb ik een huisplant horen zingen.

Zingende planten zijn een heel gewoon begrip in een bijzondere gemeenschap in Italië, Damanhur geheten. Daar is in 1976 een apparaat ontwikkeld dat de elektromagnetische variatie tussen het blad en de wortels elektronisch vertaalt. Door de trillingen om te zetten in geluid kunnen we de plant horen communiceren in de taal van muziek.

En wat blijkt? Er is een duidelijke interactie tussen een plant en de omgeving. Op een gegeven moment blijkt een plant zich zelfs bewust te worden van de tonen die het produceert via een speaker, en gaat ermee ‘spelen’.

Inhoudsopgave

Met zingende planten musiceren

Er worden zelfs heuse ‘plantenconcerten’ gegeven, waar muzikanten begeleid worden door melodieën die door zingende planten en bomen worden gecreëerd. Het bijzondere is dat de bomen die muziek maken zich er wel degelijk bewust van de interactie, want ze ‘moduleren’ de muzieknoten die ze produceren.

Hoe cool is dat?

Door uitgebreid onderzoek worden we bewust van de manier waarop de natuur met ons communiceert – als we maar de mogelijkheid hebben om de natuur te verstaan. En die is er nu voor iedereen. Als je meer wilt weten over zingende planten kijk dan op de site van Music of the Plants of hoor zelf op een van de vele YouTube filmpjes hoe melodisch planten en bomen communiceren.

Alles is energie

Alles in en om ons heen is energie en informatie in de vorm van trillingen, in mindere of meerdere mate compact, waardoor sommige voor ons zichtbaar en tastbaar zijn. Alles om je heen trilt non-stop in een unieke frequentie. Ook het onzichtbare. Alle trillingen hebben invloed op alle andere trillingen en zo is al het leven met elkaar verbonden.

Vooral hoogsensitieve mensen, die een gevoeliger zenuwstelsel hebben, pakken sneller trillingen uit hun omgeving op (via zicht, gehoor, gevoel, reuk, smaak).
Deze constante stroom aan informatie, bewust dan wel onbewust, kan behoorlijk uitputten.

Steeds meer leren we over ziekte en gezondheid en hoe deze te beïnvloeden met frequenties.

Je minder fit voelen of (chronische) pijn beleven betekent dat het energieniveau in je lichaam te laag is. In ons lichaam ontstaan non-stop elektrische ontladingen (= energie) waarmee zenuwcellen allerhande belangrijke stofjes naar elkaar communiceren. Wanneer dat proces uitgeput of verstoord raakt, ontstaat er disharmonie, wat zich o.a. uit in pijn en vermoeidheid.

Energietherapie

Door beïnvloeding met gerichte frequenties (energie) kan disbalans in het lichaam opgeheven worden. Steeds meer moderne technieken zijn hierop gebaseerd,  waarbij hernieuwd respect lijkt op te leven voor de kennis van onze verre voorouders.

APS therapie biedt het lichaam precies de juiste frequentie aan om dit proces te stimuleren. Jouw lichaam, dat heel gretig op zoek is naar balans, zal dit dankbaar opnemen en weer doen wat het behoort te doen: zélf pijnstillers aanmaken en de communicatie tussen de cellen weer herstellen. Met als gevolg: minder pijn en meer energie.

Zo heb ik in mijn praktijk meer methodieken die gericht gebruik maken van de trillingen om ons heen, om onze gezondheid positief te beïnvloeden op een volkomen natuurlijke wijze.

Júist de HSP, die vaak heftig reageert op onnatuurlijke, onderdrukkende chemische middelen, zal natuurlijke frequenties snel oppakken. Moderne technieken maken het mogelijk om een plant te horen ‘zingen’ en om jouw lichaam en geest weer de energie te geven die je nodig hebt om vol levenslust te doen wat je het állerliefste doet.

Weet je wat ik keer op keer opnieuw ontdek? Als je energie laat stromen, raakt het nooit op!

‘We zijn met z’n allen goed op de hoogte van het bestaan van een universele energie die verband houdt met het leven. De fundamentele taak van onderzoekers en de wetenschap bestaat uit het bruikbaar maken van deze energie’. – Wilhelm Reich, 1956. 

48 reacties

  1. En die zul jij in je praktijk ook veel tegenkomen denk ik! Wat ik vooral doe is de HSP eerst een energieboost geven, waardoor ook meer zin en inzet ontstaat voor het oppakken van coachtrajecten.

  1. Alles heeft met trilling en frequenties te maken, dus ook bioresonantie. Het woord zegt het al 🙂
   APS therapie staat voor Actie Potentiaal Simulatie: het apparaatje brengt d.m.v. plakelektroden een laagfrequente prikkel over, die de zenuwcellen onmiddellijk herkennen en die de aanmaak van energie in de mitochondrieën (energiecentrales) van de cellen genereert. Met als gevolg: meer energie en minder pijn.

 1. Nou ben ik toch wel heel nieuwsgierig hoe je die plant hebt horen zingen.
  Dat gevoel van trillingen en energie kan je op een heel grof niveau al voelen als je ergens bent en de airconditioning “voelt” uitgaan.

  1. Speciale elektronische apparatuur kan de overdracht van trillingen door de sapstroom omzetten in voor ons hoorbare frequenties = muziektonen. Heel bijzonder. Alles is energie = frequentie, tenslotte!

 2. Als hsp-er herken ik mij hier zeker in. Al moet ik zeggen dat ik mij steeds bewuster ben van de energie die in en uit stroomt. Wat heerlijk! Ik voel me veel krachtiger en minder uitgeput daar door.

  Ik werk zelf met honden en dat gaat ook op basis van je eigen energie. En vaak hebben we het helemaal niet door. Ik ga je onthouden!

 3. Lopen op blote voeten is inderdaad heerlijk om echt te ontspannen, en goed voor je voetspieren 🙂

  Ik had trouwens een keer een filmpje gezien van een onderzoek waar tegen 1 plant hele lieve dingen werd gezegd en tegen 1 andere plant hele negatieve dingen (de arme plant kreeg letterlijk zijn huid vol gescholden). Je zag een geweldig verschil in plantgroei en plantuiterlijk.

  1. Ooit van Emoto gehoord? In zijn boek laat hij d.m.v. bevroren waterkristallen zien dat water reageert op emoties. Dat heeft een enorme impact op alles wat leeft, wat in mindere of meerdere mate water bevat (het menselijke lichaam!!).

  1. Wat leuk dat je APS therapie kent! Ik heb ervaren dat de meeste HSP’s positief reageren op ‘energietherapie’ omdat chemische stoffen (medicatie) het lichaam meestal alleen maar verder belasten.

 4. Mooi artikel. Alles is energie en zendt trillingen uit. Ik kan mij daar helemaal in vinden. Onze gedachten zenden ook energievelden uit en daarmee kunnen we anderen beïnvloeden. Helaas geloven veel mensen dit niet omdat je dit niet kan zien. Maar door dit te meten wordt het zichtbaar en komt het besef dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat wij kunnen zien.

  1. ‘Energie is de basis’ is dan ook het credo van mijn bedrijf Maridadi. Raar hè, dat we iets pas geloven als we het met onze beperkte middelen kunnen zien? Of dat we iets pas aannemen als het ‘wetenschappelijk bewezen’ is? De aarde was altijd al rond, ook in de tijd dat we dat niet wetenschappelijk konden onderbouwen…

  1. Als je maar weet hoe je frequenties om kunt zetten in voor ons waarneembare trillingen. Met moderne technologieën ontdekken we zo steeds meer van het leven in en om ons heen. Zo maak ik steeds meer gebruik van innovatieve methodieken om mensen meer energie te geven, door middel van… frequenties! Zweverig? Bepaald niet. Eerder technisch.

  1. Dank je wel, Sara. Energietekort is een groeiende epidemie, zou je haast kunnen zeggen. Mensen een energieboost geven is dus geen overbodige taak. Ik kom steeds meer nieuwe technologieën tegen om met natuurlijke frequenties het lichaam energie te bieden. Ik word er zelf helemaal … uh … energiek van! 🙂

 5. Ik hoop dat vele mensen dit artikel lezen.
  Voor mij zijn planten/bloemen leven. Staan er in een ruimte geen planten/bloemen dan is deze ruimte voor mij steriel, leeft niet.

  1. Dank je wel, Mariëlle. Mooi is dat door moderne techniek de signalen/trillingen van de plant omgezet kunnen worden in klanken, en dat we daarmee ervaren dat een plant reageert op de omgeving. Zo leg ik de link met trillingen die ik gebruik met o.a. APS Therapie, een andere toepassing van moderne techniek. Alles is energie, frequentie, en als we weten welke frequenties nodig zijn is the sky zowat the limit!

 6. Ik heb zelf veel goede verhalen gehoord over APS en werk zelf met bioresonantie en kan mij helemaal vinden in jouw blog!
  Succes!

 7. Prachtig hoe wonderlijk alles gemaakt is en in elkaar past! Ik hoorde pas zelfs dat water positieve en negatieve emoties opvangt. Ook zoiets bijzonders eigenlijk, we staan er veel te weinig bij stil..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.