Our Mysterious Something

Dr. Wilhelm Reich.
Ineens komt hij een paar keer achter elkaar op mijn pad en zijn levensloop raakt me.

Inhoudsopgave

Universele levensenergie

Wilhelm Reich, psycholoog/psychiater/wetenschapper, vluchtte voor de Nazi’s eerst naar Wenen, toen naar Scandinavië. Vandaar vluchtte hij in 1939 naar de Verenigde Staten.

Hij ontdekte in die jaren dat er een energie was die alles doordrong. Hij noemde het orgone (ook bekend als chi, prana, ether, universele levensenergie).

Orgone Accumulator

Reich werkte zijn theorie over orgone nader uit middels een aantal praktische experimenten. Deze energie, die vrij voorradig is in onze atmosfeer, heeft hij kunnen kanaliseren en versterken in de z.g. Orgone Accumulator. Hij bouwde uit organische en anorganische materialen een soort kist waar eerst voorwerpen (zaden, planten) en later ook mensen in konden zitten om deze versterkte universele levensenergie te ‘absorberen’ – mét positief resultaat!
Alles wat in deze kast werd geplaatst werd vitaler.

Cloudbuster

Behalve een accumulator voor deze orgone of universele energie ontwikkelde Reich nog een ander apparaat waarmee hij orgone uit de atmosfeer kon Reich Orgoneomzetten tot regenhoudende wolken: de ‘Cloudbuster’.

Zijn bevinden waren een bedreiging voor de reguliere gedachtengang en de FDA wist hem uiteindelijk gevangen te zetten, met als aanklacht: ongeoorloofd transport van orgone apparatuur. Deze ‘mannen in het zwart’ vonden dat zijn werk betreffende orgone niks te maken had met psychoanalyse…

Wilhelm Reich stierf in gevangenschap net voordat hij zou worden vrijgelaten.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse overheid zijn uitvindingen en veel van zijn werk vernietigde (zoals ook bij Nicola Tesla en anderen), bleef er gelukkig veel bewaard en is erop voort borduurd.

Wist je dat het nummer van Kate Bush op dit verhaal is geïnspireerd? Het is geschreven door de ogen van Reichs zoon Peter, die grotendeels opgroeide in ‘Orgonon’, de boerderij van de familie Reich.

Kijk/luister eens met andere ogen naar haar nummer Cloud Buster.

 “Our mysterious ‘something’ does not appear to be
ordinary electricity or ordinary magnetism.” – Dr. Wilhelm Reich

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.