The good ’n the bad guys

Vrije radicalen en anti oxidanten: twee woorden die vaak in één ademhaling gebruikt worden.
Ze komen voor in het natuurlijke proces van onze stofwisseling.
Maar niet altijd in een gezonde verhouding.

Inhoudsopgave

Stress = extra vrije radicalen

Stress en energiegebrek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bij alle dieren en mensen is stress een oeroude reactie op gevaar. Tijdens een stressreactie stijgt de bloedsuikerspiegel voor acute energie die nodig is om te reageren: wegwezen of knokken voor je leven!

Ons lichaam reageert precies zo op stress veroorzaakt door ons werk of andere omstandigheden: de spieren krijgen veel energie die echter niet wordt benut, want we hóeven niet te vluchten. Je kunt de vrijgekomen energie dus niet kwijt. De stofwisseling raakt verward en de bloedsuiker spiegel ontregeld.

Energiedranken? Uitputtingsdranken!

Koffie of energy drinks voor meer energie functioneren volgens het principe van de reserves benutten. Cafeïne activeert je reserves en je gaat nog even door in plaats van juist uit te rusten. Deze dranken veroorzaken daardoor een ‘energie-schuld’ met als gevolg nóg meer disbalans en totale uitputting, vaak met als gevolg burn-out en depressie.

The good guys and the bad guys

Bij energie omzetting komen altijd afvalstoffen vrij: een opgebrand vuurtje laat altijd as achter. Vrije radicalen (the bad guys) zijn de afvalstoffen van onze stofwisseling; ze zorgen voor oxidatie – zoals roest op metaal – en tasten alles aan waarmee ze in contact komen.

Normaal gesproken kan het lichaam deze vrije radicalen prima afvoeren. Echter, door stress (meer energieverbruik) worden er meer afvalstoffen aangemaakt dan het lichaam kan afvoeren.

Op naar the good guys: dit zijn anti-oxidanten: zij vangen de vrije radicalen en maken ze onschadelijk.

Oxidatieve stress = verstoring van de normale balans tussen vrije radicalen en anti-oxidanten

Denk aan een verschrompeld klokhuis. Zuurstof tast de moleculen aan en de appel gaat rotten. Bij mensen is de reactie op oxidatieve stress een dergelijke verschrompeling: vermoeidheid, vermogensverlies en veroudering.

Besprenkel een gesneden appel met citroen en het verval van de appel wordt uitgesteld. Citroen zit bomvol vitamine c, een belangrijk anti-oxidant.

De logische oplossing bij stress zou dus zijn: verse groenten en fruit eten – deze zitten vol anti-oxidanten! Echter, iemand die gestresst, burn-out of depressief is heeft vaak de energie niet om ook nog eens te stoppen met roken, te beginnen met sporten of op zoek te gaan naar biologische groenten en fruit. Dit levert vaak nog méér stress op. Gemaksvoedsel en nóg meer energieverlies liggen op de loer…

Aanvalluh!Mind master stress

Anti-oxidanten zitten in groenten, fruit, specerijen, noten, kiemen, pitten en zaden, en… rode wijn en pure chocola! Van de laatste 2 uiteraard bij matig gebruik. Omdat de meeste mensen niet voldoende van de genoemde groepen binnenkrijgen is suppleren soms nodig. Zeker bij stress, vermoeidheid en ziekte.

Ik heb een gaaf product ontdekt dat ik af en toe inzet bij mensen die een anti-oxidant boost nodig hebben. Denk aan een stressvolle periode met werk, studie of privé leven.

Mind Master is een natuurlijke drank bomvol energie in de vorm van haarfijn op elkaar afgestemde anti-oxidanten. Één keer daags een shotje Mind Master (ca. 70 ml) is een vriendelijke manier om lichaam en geest een gezonde energie oppepper te geven.the good 'n the bad guys

De ingrediënten van Mind Master (groene thee, resveratrol, selenium, vitamine E, chlorophyl, aloë vera, co-enzyme Q10, vitamine B12, L-carnitine, choline en ijzer) vormen een vriendelijk, natuurlijk maar kordaat leger om de vrije radicalen snel en doeltreffend te elimineren.

Zonder toevoegingen als cafeïne.

Vanwege zijn bijzondere aard is Mind Master (made in Germany en SGS INSTITUT FRESENIUS gecertificeerd) zelfs op de ‘Kölner Liste’ als dopingvrij product voor sporters opgenomen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.